top of page

Ženy B v Břeclavi

Ženy B sehrály svá další utkání 9. 12 na horké půdě v Břeclavi, která figuruje na předních místech tabulky a ještě nedávno hrála 1. ligu.


Sokolky šly do tohoto duelu s cílem urvat nějaký set i bod a to se jim podařilo. V prvním utkání to byl velice vyrovnaný boj a jednotlivé sety se rozhodovaly až v koncovkách setů. Naše hráčky eliminovaly tvrdé útoky z hlavního kůlu velkou bojovnosti v poli a na příjmu podání a vyhrály po setech 25:22; 27:29; 25:22 a 25:23 3:1 na sety. Utkání trvalo 2 hodiny a byly to mnohdy plno dlouhých výměn na obou stranách.


Do druhého utkání nastupovaly soupeřky s cílem odčinit prohru, což se projevovalo ve více agresivním podání a častějším útoku středem sítě. I tak sokolky opět v prvním setu zvládly koncovku 25:23 a vedly 1:0. Druhý set však zastihl některé hráčky ve velkém útlumu a psychické nepohodě díky velkému množství zbytečných chyb a sokolky jednoznačně prohrály 14:25. Do třetího setu se znovu semkly jako tým a po bojovném a obětavém výkonu znovu v koncovce zvítězily tentokrát 26:24. Do čtvrtého setu sokolky nastupovali s cílem dotáhnout i další set ve prospěch sebe a tim i vítězství. Znovu to byl boj o každý míč. Bohužel velká zátěž v průběhu druhého utkání se projevila u klíčové smečařky Ivany Vašínové, která již nemohla hrát diky bolesti ve stehně naplno a tak jsme mohli útočit jen jedním kůlem a účkem což velice ovlivnilodalší vývoj utkání. V hororové koncovce setu jsme prohráli 27:29. Ve zkrácené hře jsme tahali nejprve za kratší konec, podařilo se nám srovnat na 10:10, pak však nejlepší smečařka soupeřek zaznamenala rozhodující body což znamenalo vítězství 15:11 a a naši prohru 2:3.


Musím pochválit celý tým za nezměrnou bojovnost, disciplínu a výkon ve fyzicky velmi náročných utkáních a pogratulovat k zisku 4 cenných bodů do tabulky z hřiště velice kvalitniho soupeře. Na druhou stranu mrzí nemožnost střídání díky absenci na lavičce.





28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page