top of page

Ženy B si rozdělily body s Ostravou!

V předehrávce dalšího kola II. ligy žen hostily sokolky družstvo Ostravy C, které bylo tvořeno hračkami v juniorském věku.


První utkání, které začalo v 17:00, se zpočátku vyvíjelo v neprospěch sokolek, především díky velice dobrého a agresivního podání soupeřek. To vyústilo ve vedení Ostravy 2:0 na sety. Ve třetím setu se hra sokolek zlepšila díky obětavému a týmového výkonu především v koncovce a získali jsme tento set. Zlomový moment byl set čtvrtý, kdy se obě družstva střídala ve vedení, jenže sokolky nechtěly tento set ztratit a díky několika uhraných míčů a bojovnosti nakonec urvaly i tento set 27:25 a srovnaly na 2:2. Stejný vývoj měl i pátý set ve zkrácené hře, kde až v koncovce díky dvěma zbytečným chybám jsme tento set prohráli 15:12 a tím i celé utkání po dvouhodinovém boji 2:3.


Do druhého utkání jsme nastupovali s cílem eliminovat zbytečné chyby a také zvládnout lépe příjem nepříjemného podání soupeřem. Došlo i k obměně na dvou postech hráček týmu. Bohužel v prvních dvou setech byl vývoj stejný jako v prvním utkání, soupeř nás tlačil podáním, vysokými bloky i obětavou hrou v poli. V dalších dvou setech však sokolky výrazně zlepšily svoje herní činnosti a i díky obětavosti na hranici možností vybojovaly oba sety v poměru 26:24 a tím srovnaly na 2:2. Ve zkrácené hře jsme se s děvčaty domluvili na vrácení prvního prohrané setu ve zkrácené hře, což se nám podařilo a set získali v poměru 15:13 a tím i vítězství 3:2. Skoro po čtyř a půl hodině boje tak družstvo zaslouženě získalo další cenné body. Musím pochválit celý tým za nesmírnou bojovnost, vůli po vítězství, kolektivní výkon a fyzickou výdrž neboť zahrála 2 pětisetové utkání v průběhu zhruba 4 hodin.



33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page