top of page

Výsledkový servis žaček

Starší žákyně A v soutěži MS U 18 zakončily základní část


Bohužel poslední 2 týdny pro ně nebyly úspěšné. Z Valašského Meziříčí, který A skupinu vyhrál, si 3. 2. 2024 odvezly 2 prohry 0:3. 10. 2. prohrály s Raškovicemi dvakrát 1:3 doma. Ikdyž výsledek tomu nenasvědčuje, průběh některých setů byl vyrovnaný a místy jsme byly i lepší. Trápí nás však zranění, nemoci a tudíž i tréninkové manko.


17. 2. děvčata rozehrají nadstavbovou část v Havířově, jelikož ve skupině A skončily na třetím místě, a budou hrát se čtvrtým ze skupiny B. Pořád je na čem pracovat, vyrovnat se s vyšší sítí a herní zkušenosti jsou k nezaplacení.



Mladší žačky vyhrály skupinu


11. 2. naše mladší žačky A odehrály krajskou soutěž starších žaček jako družstvo C, doplněné ještě mladšími hráčkami z béčka z důvodu zranění a jarních prázdnin. Výsledek je 1. místo ve skupině a postup. Děvčatům se dařilo na podání a naše hra byla přesnější a volejbalová. Musíme pochválit i mladší hráčky z béčka, které příjemně překvapily.



Starší žákyně A udržely první skupinu MS U16.


V Bílovci, při absenci 4 hráček základní sestavy, dokázaly hned v prvním utkání hladce porazit Nový Jičín 2:0 a to se ukázalo jako klíčové, neboť Nový Jičín v dalších utkáních potrápil favority Ostravu a Bílovec. S Bílovcem jsme prohrály 2:0. Rozhodla koncovka prvního setu, kterou jsme ztratily 23:25. Následně s Ostravou jsme sehrály vyrovnané utkání, když do půlky tiebreaku jsme se tahaly o každý míč. Bohužel jsme utkání ztratily.


Vázla nám místy souhra a nedůrazný útok z kůlu jsme ne vždy dokázaly nahradit útokem druhého sledu a utokem středem. Děvčata makala, ale pro některé z nich to bylo zatím příliš náročné.



Starší žačky D neudržely skupinu


Družstvo SŽ D i po bojovném výkonu neudrželo skupinu C. V úvodním utkání proti našemu rivalovi z Polanky nad Odrou jsme v prvním setu nenašli recept na agresivní podání soupeřek a rychle jsme prohrávali velkým rozdílem. Druhý set už byl díky zlepšenému příjmu vyrovnanější, ale prohra 0:2.


Do druhého utkání jsme nastupovali s cílem zlepšit celkovou hru týmu, což se nám podařilo a i velkou bojovnosti hráček jsme nad celkem Opavy zvítězili 2:1.


Poslední utkání bylo existenční a opět vyvrcholilo ve zkrácené hře, kde díky dvěma chybných podáním v posledních míčích jsme darovali vítězství družstvu Havířova 2:1. To, že v posledním utkání nečekaně Polanka prohrála s družstvem Opavy 0:2 je úsměvné, protože před tímto zápasem byla Opava za námi s 1 bodem, alele i to je volejbal. Bylo to v našich rukách ale nezvládli jsme to. Především i díky stálé absenci razantnějšího útoku z hlavního kůlu. I tak děvčata chválím za bojovný výkon.



Starší žačky B ve Vratimově.


Družstvo SŽ "B" odehrálo v neděli 11.2. 2024 5. kolo soutěže MS U16Z ve Vratimově s cílem postoupit ze skupiny G. Toto se po výhrách 2:0 s VS Ostrava "B", 2:1 s TJ. S. Vratimov a 2:0 se SL. Orlová "B" podařilo a postupujeme do vyšší skupiny.




27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page