top of page

SEZÓNA ZAHÁJENA

Po letní pauze Vás opět vítáme a přinášíme nové informace o našem klubu. Věříme, že nás budete podporovat i letos a doufáme, že naplníme vaše očekávání v podobě rychlých informací a především kvalitního volejbalu. Vážíme si vaší podpory, a proto jsme pro vás připravili menší úvod do nadcházející sezony napříč celým klubem.


Na úvod bychom se chtěli rozloučit a zároveň poděkovat hráčkám A týmu žen, které nadále nebudou v našem klubu pokračovat. Jsou jimi Natalie Livingstone (Španělsko Kanárské ostrovy), Thamiere Mello (Dukla Liberec), Anna Shumeiko (Finsko), Vanessa Smýkalová - studium, Vendula Zajícová - Erasmus a Nikola Teperová, která se rozhodla ukončit profesionální volejbalovou kariéru. Děkujeme za odvedenou práci a přejeme mnoho sportovních i osobních úspěchů.

Letošní tým sokolek již započal srpnovou přípravu, ve které je čeká jak fyzická příprava pod vedením nového kondičního trenéra Marka Sehnala, tak pilování volejbalových dovedností pod dohledem trenérky Alexandry Dedkové, které letos nově pomáhá jako asistent její syn Jiří Dedek. Ten se letos představí i u družstva juniorek. První odtajněnou zahraniční posilou je srbská, téměř dvoumetrová a talentovaná hráčka Žana Novaković, která by měla zastávat pozici univerzální hráčky. Další výraznou posilou by měla být francouzsko-německá hráčka Joyce Agbolosou, která přichází na pozici přihrávající smečařky. Poslední zahraniční posilu představíme již brzy, nicméně prozradíme, že se jedná o mladou ukrajinskou blokařku.


Alexandra Dedková:

„Příprava probíhá především v domácích podmínkách, později vyrazíme na přípravné turnaje především na Slovensko nebo na přátelské utkaní v Polsku. Pokud by jste nás chtěli potkat, tak to zkuste na nějakém beskydském kopci, kam určitě také vyrazíme a rády se s vámi uvidíme.“


Sezonu zahájíme 7.10. v naší hale, kde budeme hostit loňského mistra KP Brno. Tímto bychom Vás chtěli pozvat, abychom společně vstoupili do nové sezony co nejlépe.


Do přípravy naskočil také náš tým juniorek, který nově povede trenérské duo Leopold Tůma a Jiří Dedek. První týden se děvčata připravovala s A-týmem. Pro kvalitnější přípravu a sbírání zkušeností, se čtveřice juniorek oddělí a zbývající přípravu i sezonu ztráví v týmu žen, kde si svou kvalitou vybojovaly místo. Jedná se o Beatu Böhmovou, Terezu Motalovou, Danielu Šrámkovou a Kláru Michalčíkovou.

Loňskou sezonu juniorky zakončily úspěšně 5. místem a na tohle umístění bychom chtěli navázat. Rozřazovací turnaj začne v Liberci 23.-24. září.


Jiří Dedek:

„Do nové sezony vstupujeme s poměrně obměněným týmem, proto bude důležité zapracovat na týmové souhře. Samozřejmě budeme pracovat také na individuálních činnostech. Před turnajem v Liberci máme několik přípravnách turnajů. Začínáme již tuto sobotu turnajem v Kojetíně, kam vyrazíme spolu s kadetkami. Doufám, že čtveřice hráček, které se připravují s A-týmem, přinese do naší hry stabilitu a jistotu.“


Změny na pozici trenéra proběhly také u družstva kadetek. Hlavní trenérkou pro tuto sezonu bude Šárka Nosálková, které bude dělat asistentku Veronika Gluštíková. Rozřazovací turnaj proběhne v Liberci 16.-17. září.


Šárka Nosálková

„Do intenzivního tréninku se od pondělka 7.8. vrhly děvčata kategorie U18. Sportovní areál v Dolní Bečvě a okolní příroda poskytly ideální podmínky pro budování fyzické kondice. Nemohl chybět výšlap na Pustevny, turnaj v beach volejbalu a ochlazení v nedaleké řece. Závěrečný večer si holky ve hře „Riskuj“ porovnaly znalosti z volejbalové teorie a pravidel volejbalu a zhlédly videa s vlastními výkony. První týden nové sezóny proběhl s velkým nasazením, nadšením a v týmovém duchu, teď už se můžeme všichni těšit na pokračování přípravy a nadcházející sezónu.“


Pestrou přípravu si připravili také trenéři starších žákyň. Děvčata začala 7.8.na Sokolovně a to pod vedením Danuše Gorecké a Pavla Mikoláše.


Danuše Gorecká:

„Holky se věnovaly především fyzické kondici, ale protože se zatím potýkají s technickými nedostatky při odbíjení míčů, byla všechna kondiční cvičení absolvována s balóny. Nechyběla atletika, tanečky a závodní hry. K posilení kondice jistě pomůže i využití kol a k utužení kolektivu triatlonový závod, opékání párků a kolektivní hry. Dále pokračujeme na soustředění v Komorní Lhotce. Počasí nám tentokrát dovolilo využít i bazén k plaveckým tréninkům. Okolní kopečky posloužily k výběhům do terénu a doprava na kolech na tréninky je nejen zpestřením, ale také dobrým prostředkem pro budování kondice. Triatlon Železná žena nastartoval soutěživost, cvičení s profesionální kondiční trenérkou velmi zaujalo, závěrečný bowling a opékání párků utužilo kolektiv.“


Obměnou prošel i tým juniorek B, protože většina loňských hráček bude letos hrát za ženy B. Intenzivní příprava začala 14. 8. a postupně střídá pilování volejbalové techniky v hale, kondiční přípravu na venkovním oválu, cyklistiku nebo také beachvolejbal. Děvčata budou v následující sezóně usilovat o dobré umístění v krajském přeboru.


V pondělí 14.8.2023 zahájilo přípravu na sezónu 2023/2024, také družstvo Starších Žaček B. Přejeme našim děvčatům hodně sportovních úspěchů v nadcházející sezóně.


Od 1. srpna zahájily v Sokolovně mladší žačky sezónu každodenními odpoledními

intenzivními tréninky, přičemž ve druhém týdnu srpna již najely na systém dvoufázových tréninků. Od 14. do 18. srpna pokračovala příprava volejbalovým soustředěním v Komorní Lhotce. Cílem byla především pohybová a kondiční příprava a základy volejbalové techniky. Prázdninová tréninková příprava pak vyvrcholí na začátku září v Praze účastí na mezinárodním volejbalovém turnaji Prague Volleyball Games 2023 a následně na turnaji v Přerově. V průběhu školního roku 2023/24 budou tréninky probíhat třikrát týdně a obě

družstva Mladších Žaček A a Mladších Žaček B se budou účastnit turnajů v rámci krajské a okresní volejbalové soutěže.


Některé naše zápasy můžete sledovat na našem Youtube kanále.


Naše béčko žen začalo tento týden s přípravou. K loňským hráčkám přibude i několik mladých hráček z loňského týmu Juniorek B. Novým trenérem bude Mikoláš Pavel.


173 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page