top of page

Se štěstím ve druhé skupině.

Svůj rozřazovací turnaj mají za sebou i Juniorky. Turnaj který pořádal Liberec se konal v městské hale v Jablonci n. Nisou. Děvčata poměřila své síly nejprve proti Plzni (prohra 2:3), Kralupám n. V. (výhra 3:2) a Libercem (prohra 0:3).


Do zápasu s Plzní jsme nenastoupili úplně dobře. Dlouhá cesta a ustrašený začátek zavinil, že první set ovládl soupeř. Následný druhý a třetí set byl ale plně v naší režii, kdy jsme plnili pokyny a především dobře přihrávali. Zápas jsme otočili na 2:1 v náš prospěch. Následoval ale ostudný zkrat a zápas směřoval do tiebreaku. Bohužel i tam nás soupeř přehrál a pramenila z toho prohra 2:3.


Druhý sobotní zápas začal v duchu posledních dvou setů s Plzní. Naprostá nekoncentrovanost a neplnění jasných pokynů mělo za důsledek prohru v prvních dvou setech. Následovala důkladná domluva a také prostřídaní sestavy. Ráz zápasu se náhle otočil. Začali jsme být lepším týmem v obraně i v útoku a hlavně jsme Kralupy tlačili našim těžkým servisem ! Dokázali jsme následující dva sety vyhrát a vynutili si tak desátý set v jednom dni. Do tiebreaku jsme nastoupili velice špatně a za stavu 4:8 se měnily strany. Po výměně už to byl tuhý boj o každý bod. Naštěstí nám vyšla koncovka a slavili jsme výhru 3:2 a veledůležité body do tabulky!


V neděli už na nás čekal jen soupeř z Liberce. Tady se jen těžko hledají klady naší předvedené hry. Dokázali jsme vždy se soupeřem držet krok jen do stavu 8:8 nebo 10:10. Poté nastal výpadek a soupeř dominantně zvítězil v každém setu. V tomto zápase dostali šanci i hráčky z lavičky a byla to pro ně nesmírná zkušenost. Pro některé také první extraligový zápas vůbec.


Komentář trenéra Jiřího Dedka:

‚‚Velká škoda prohraného prvního zápasu s Plzní. Myslím, že kdyby se nám ho podařilo vyhrát za 3 body, dostaneme se i do první skupiny. Takhle jsme do posledních chvil nevěděli jak dopadneme. Naštěstí jeden vyhraný set navíc nám zaručil místo v druhé skupině a výhodnější postavení.

V zápasech šla vidět ještě herní nesehranost. Každopádně bych chtěl pochválit mladé hráčky, které dostali svou šanci a poprali se s ní se ctí.

Víme na kterých herních činnostech musíme zapracovat, ale taky víme, že při preciznosti všech herních aspektů, dokážeme předvádět hezký volejbal.’’



28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page