top of page

SCM turnaj

První ostřejší zkoušku mají juniorky za sebou. Jako první musím holky opravdu pochválit, jelikož po posledním turnaji v Kojetíně, kde naše hra vypadala velmi kostrbatě, bylo vidět obrovské zlepšení !


Turnaj jsme začali hladkou výhrou 2:0 nad polským týmem z Varšavy. Následoval zápas s Olympem B, který jsme vyhráli 2:1. Do prvního setu jsme vlétly s nadšením a rychle jsem si vypracovali náskok, který jsme udrželi až do výhry. Do druhého setu nastoupila pozměněná sestava, a svedl se tuhý boj o každý bod. Díky našim pár chybám v koncovce jsme bohužel prohráli 25:27. V tiebreaku jsme ihned opanovali od začátku a hladce dokráčeli k vítězství 2:1.


Další zápasy nás čekali v jakési nadstavbové skupině s Kojetínem a extraligovým Přerovem. Kojetín jsme až na menší středosetové výpadky porazili 2:0 a čekal nás poslední zápas dne od 18:30. Zápas s Přerovem byl souboj o každý balón. Ukázalo se, že soupeř má razantnější servis a to nám místy dělalo problém s přihrávkou. První set získal soupeř, druhý set my a tiebreak vyzněl lépe pro soupeře.


V neděli, kdy se prý sečetli výsledky všech, jsme byli zařazeni do skupiny o 7.-9. místo. Čekali na nás extraligoví soupeři z Plzně a opět z Přerova. Také se k nám přidaly hráčky, které přicestovaly zpět z ženského turnaje na Slovensku (Böhmová, Šrámková D., Michalčíková)


S Plzní jsme začali velmi laxně, jakoby holky byly ještě v postelích. Po prvním prohraném setu ovšem přišla obleva a změna hrající sestavy. Začali jsme plnit naše pokyny a soupeře přehrávali. Vše vyústilo k vyhranému druhému setu a následně i tiebreaku. Zápas tedy skončil v náš prospěch 2:1!


V posledním zápase jsme měli Přerovu co vracet z minulého zápasu. A taky se to povedlo. Holky zápas ovládly v poměru 2:1 a skončily tak na 7.místě!


Jako velice pozitivní lze hodnotit konfrontaci s dalšími extraligovými týmy, které jsme dokázali porazit. Doufám, že to holkám dodá patřičné sebevědomí do dalších turnajů a zápasů.


50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page