top of page

MČR Mladších žaček!

O víkendu 22.-23.4.2023 proběhlo v Brně 2. kolo MČR mladších žaček U14Z ve volejbale. Družstvo TJ Sokol F-M se v osmičlenné skupině postupně utkalo s družstvy Kladno volejbal, Nymburské bomby, TJ Sokol Nové Veselí, TJ Sokol Vršovice, SK Meteor Praha, VK Královo pole "A" a VK Jirkov


Hodnocení trenérů:

V prvním dni naše děvčata předvedla vcelku vyrovnaný výkon, který znamenal vítězství ve dvou zápasech, především v koncovce zápasu s družstvem z Vršovic, kde se rozhodovalo až v koncovce druhého setu. Určitě nás mrzí prohra ve zkrácené hře třetího setu, kdy se nám podařilo dotáhnout ztrátu 3 bodů až na 13:13 a pak chybou v příjmu a zahráním soupeřky míče na "druhou" jsme o set a možné 2 body přišli. V utkání s družstvem z Nymburku se projevila větší herní a technická vyspělost hráček soupeřek, kterou potvrzovaly v dalších zápasech a celkovém vítězství ve skupině. Do druhého dne jsme nastupovali z pozice 4. místa v neúplné tabulce s vědomím, že pokud bychom pomýšleli na možný postup musíme v dalších zápasech uspět. Tato vize se však dá se říct rozplynula po prvním zápase, kdy jsme opět ve zkrácené hře ve třetím setu se nedokázali úplně koncentrovat na příjem podání a vlastními chybami ve hře v poli tuto sadu jasně prohráli. V dalším zápase s družstvem z Brna jsme chtěli další adepty na postup potrápit, což se nám podařilo v začátku 1. setu, kdy jsme vyhrávali 7:1 a donutili soupeře vzít si oddychový čas. Pak jsme však polevili a několika chybami v zpracování míče a vlastním útoku dovolili soupeři se vzpamatovat, dotáhnout ztrátu a vyhrát celý set. Ve druhém se situace vyvíjela podobně, avšak naše hráčky už nedokázaly nabrat potřebnou sílu a motivaci k zvrácení vývoje. Poslední zápas byl specifický tím, že soupeř z Jirkova měl průměrný kádr s jednou "super" hráčkou, která dělala 80% všech míčů (dle trenéra hraje ligu). Nedokázali jsme její hru eliminovat vlastní bojovností a odhodláním o čemž svědčí i hladký průběh 2. setu.


Tedy celkově jsme získali 7 bodů a umístili se na předposledním, tedy 7. místě tabulky. Jak už jsem se zmínil v předchozím hodnocení, chyběla nám ve zkrácených hrách větší koncentrace a bojovnost celého týmu jako celku a také v mnoha setech nezvládnutí příjmu avšak z velice těžkých podání soupeřek. V neposlední řadě jsme ještě v posledních míčích 2.setu v posledním zápase přišli o kapitánku, která si zranila palec na pravé ruce (vše je zadokumentováno v zápise z utkání). Myslím, že pro děvčata to byla zase další zkušenost a možnost hrát zápasy proti jiným týmům a vidět určitou herní a technickou vyspělost, která nám zatím ještě chybí a ke které se potřebujeme postupně dopracovat.


Výsledky:

Sobota 22.4.2023

TJ Sokol F-M : Kladno volejbal 2:1 (-21,14,12)

TJ Sokol F-M : Nymburské Bomby 0:2 (-12,-15)

TJ Sokol F-M :Sokol Nové Veselí 1:2 (-23,16,-13)

TJ Sokol F-M :TJ Sokol Praha Vršovice 2:0 (20,25)

Neděle 23.4.2023

TJ Sokol F-M : SK Meteor Praha 1:2 (-21,21,-7)

TJ Sokol F-M : VK Královo Pole "A"0:2 (-18,-.15)

TJ Sokol F-M : VK Jirkov 0:2 (-15,-6)




88 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page