top of page

Juniorky slaví postup

Juniorky extraliga 9.-10.3.


Věděli jsme, že pokud se chceme vyhnout baráži, musíme bezpodmínečně z tohoto extraligového turnaje postoupit o skupinu výše.


Prvním soupeřem nám byl tým z Lanškrouna. Byla to tahanice o každý bod. Každý set končil koncovkou. V prohraných setech se nám opět střídaly fáze chyb a špatných přihrávek. Naštěstí do tiebreaku jsme nastoupili koncentrovaně a byli od začátku lepším týmem. Výsledek 3:2 pro nás.


Ve večerním zápase od 18:00 na nás čekaly domácí České Budějovice. V prvním setu do stavu 15:15 se očekával opět tuhý boj, ovšem díky dobrému servisu se nám podařilo lehce odskočit a náskok udržet do konce - 25:21 výhra. Druhý set se nesl ve stejném duchu i skóre - 25:21 opět výhra pro nás. Ve 3. setu jsme nastoupili odvážně a ihned ze začátku si vytvořili náskok. Za stavu 15:9 už se zdálo, že dotáhneme zápas do vítězného konce bez ztráty setu. Opak byl ale pravdou. Následoval náš výpadek, kdy jsme špatně přihrávali a nebyli jsme schopni složit balón. Domácí nás dotáhli a set získali v poměru 22:25. Ve čtvrtém setu jsme ale začali opět ihned od začátku naší hru a vytvořili si náskok, který jsme udrželi až do konce. Výsledek 25:19 a výhra 3:1.


Nedělní zápas se zdál o to těžší, jelikož jsme museli bezpodmínečně vyhrát. Díky kvalitní rozcvičce a jen krátkým zaváháním v začátcích setů, jsme nedali Střešovicím šanci. I po vystřídání základní sestavy, kdy si zahrály všechny hráčky, jsme zvítězili hladce 3:0.

Všem patří obrovská pochvala za nasazení a především za vytvoření výborné týmové atmosféry.


Slavíme tedy postup ze skupiny a udržujeme šanci na vyhnutí se baráži.


Tereza Šrámková (kapitán):

Celý víkend hodnotím samozřejmě kladně. Do každého zápasu jsme šly s maximálním nasazením a bojovaly jsme vždy až do posledního balónu. Poslední týden jsme trénovaly novou obranu v poli a na síti, což si myslím, že nám dost pomohlo. Nedělaly jsme zbytečné chyby a každý si plnil to co měl. Poslední věc, co bych chtěla zmínit je, že bez takového povzbuzování a dobré nálady v týmu, bychom nemuseli některé koncovky zvládnout, za což chci všem holkám poděkovat. I když někdo z nás nehraje, nebo střídá, vždycky se snažíme vytvářet dobrou atmosféru. Z postupu do vyšší skupiny máme obrovskou radost a budeme bojovat dále.



41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page