top of page

Juniorky postup nestvrdily

O víkendu hrály svůj extraligový turnaj na domácí půdě naše Juniorky.


Čekaly nás 3 zápasy ve skupině C. Věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na postup, tak nesmíme zaváhat. Sobotu jsme začali zápasem v 10 hodin s Prostějovem. Hned na úvod jsme si vybrali ospalou chvíli a první set prohráli. Rapidní zlepšení ve všech herních činnostech ovšem znamenalo jasné vedení hned od začátku druhého setu a i setů následujících. Při výraznějším vedení dostali šanci i mladší hráčky, pro které to byla premiéra v juniorské kategorii. Výhra 3:1 byla poté na naší straně.


Odpolední zápas proti Tatranu Střešovice měl podobný charakter jako 2.-4. set s Prostějovem. I přes místy vyrovnanější skóre jsme dokázali vždy soupeře odrazit a odskočit a hlavně zvítězit ve 3. setech !

V nedělním zápase nám tedy šlo o všechno. Nechtěli jsme nijak kalkulovat a cílem bylo jasně vyhrát a zajistit si tak postup do skupiny B. Zde ale přišel obrovský výpadek v základních herních činnostech. Vázla nám přihrávka, nedokázali jsme skládat jednoduché balóny a na nahrávce to nebylo optimální. Přidala se k tomu špatná komunikace a obrana. Bohužel v tomhle zápase jsme se nemohli spolehnout na naše opory, jako tomu bylo v sobotu. Pramenila z toho prohra 0:3 a veliké zklamání.


Od postupu nás dělil jediný set, tudíž i ten jeden prohraný set s Prostějovem v sobotu byl důležitý a pramenil z nekoncentrovanosti týmu.

Nezbývá než vrátit se do tréninku, začít více pracovat na individuálních činnostech a hlavně na komunikaci na hřišti společně s adaptací na rozdílné volejbalové tempo.


Když si všechny hráčky šáhnou do svědomí a budou pracovat na 100 procent, tak můžeme pomýšlet na postup, který si tenhle tým zaslouží !

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page