top of page

1. místo na turnaji v Nitře

V pátek a v sobotu jsme absolvovali turnaj ve slovenské Nitře. Čekaly nás zde celkem 4 zápasy a byli jsme jediným českým zástupcem na tomto turnaji.


První zápas jsme sehráli proti Projekt RD SVF (výběr talentů pod hlavičkou slovenské federace). Do zápasu jsme vstoupili velice laxně a soupeř se dostal přes nás velmi lehce. Ani pozdní nastartování tuhých noh nepomohlo k výhře a set skončil v náš neprospěch 20:25. Po důrazném proslovu trenérky Dedkové následné dva sety byly jednoznačně v našich rukou (25:16 a 25:19). Bohužel čtvrtý set přišlo neomluvitelné polevení koncetrace a soupeř srovnal na 2:2 na sety. Následoval tiebreak, ve kterém jsme byli opět lepším soupeřem a opanovali ho 15:7. Zápas jsme tedy vyhráli, ale pozitivně se rozhodně nedá hodnotit.


V druhém zápase dne nás čekal vicemistr Slovenska VKP Bratislava. Do utkání už nastoupil náš tým koncentrovaný a hladový po výhře. Plnili jsme taktické pokyny a zvítězili první set 25:20. Od prvních balónů v druhém setu jsme začali ztrácet a soupeř měl po celý set navrh. Když už to vypadalo, že je druhý set ztracený, holky zabojovaly a dokázaly v koncovce vyrovnat a otočit výsledek v náš prospěch - 27:25). Třetí set se nesl ve stejném duchu jako druhý. Za stavu 17:22 se na podání dostala Sabina Krejčí a svým nekonvenčním způsoben podání zamotala soupeřkám hlavu a náš tým díky tomu dokázal dorovnat skóre. Následoval boj o každý balón a nádherné výměny. Krásnou ulívkou zakončila tento set Markéta Petrová a my jsme si tak připsali vítězství 3:0 (29:27).


V nedělním dopoledním zápase na nás čekalo domácí družstvo z Nitry. První dva sety byly naprosto totožné. Rychle jsme si vybudovali náskok, ovšem po timeoutech soupeře a našich výpadcích v prostředních částí setů soupeř dotáhl tyto dva sety do vítězného konce. Do třetího setu nastoupil naprosto jiný tým, který šel od začátku pro jasné vítězství ! Čtvrtý set se konal v podobném duchu jako první dva, ovšem vytvořili jsme si takový náskok, o který jsme nepřišli a srovnali na 2:2. Nástup do tiebreaku byl naprosto katastrofický. Krátce po startu jsme prohrávali 2:7. Následoval timeout po kterém se naše hra zlepšila, především náš servis. Strany se měnily za stavu 6:8. Po změně stran jsme Nitru ihned dotáhli a vytvořili náskok 14:11. Po pár nešťastných balónech soupeř stáhnul na 14:13, ale poslední balón jsme uhráli nádhernou smečí Joyce Agbolossou a zápas skončil v náš prospěch (3:2). I přes chyby a hluché místa náleží týmu kredit za bojovnost a nevzdání se v důležitých chvílích zápasu. Důležité vítězství v zápase, který se musel otáčet ze stavu 0:2!


Následovalo naše poslední utkání turnaje s týmem z Trnavy. Utkaní bylo od začátku v naši režii, ale bohužel naše vlastní nepozornosti a chyby zapříčinili vyrovnanou koncovku, která naštěstí byla v náš prospěch 25:23. Druhý set jsme dominovali již po celou dobu a bylo z toho vítězství 25:12. Třetí set skončil 25:20 a ukončil tak naše tažení turnajem bez jediné prohry.


Turnaj nám opět ukázal nedostatky, na kterých musíme v tréninku zapracovat. Je ovšem nutné poukázat na bojovnost holek a ukázal nám opory, o které se můžeme opírat v důležitých okamžicích.


Děkujeme Nitře za dobře zorganizovaný turnaj.



55 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Děkujeme!

bottom of page